کالدینو

تاریخچه کشف قهوه

قهوه

6 نوامبر 2023 323 بازدید
کالدینو

کشف قهوه

برای اکتشاف قهوه روایات گوناگون وجود دارد که از معتبرترین آنها به 2 روایت از اتیوپی و یمن اشاره میشود.

در روایت اول قهوه به گونه ای که شرح خواهیم داد در اتیوپی کشف و بعد از طریق امپراطوری روم آن زمان به مابقی دنیا صادر میشود .

و در روایت دوم  قهوه در یمن کشف و از عربستان به عثمانی ها و مابقی دنیا صادر میشود. به نوعی میتوان گفت این مجادله اروپا و عربستان مقداری تاریخچه این میوه تلخ را تحت تاثیر قرارداده که خب ما در این مقاله قصد داریم از آن کد گشایی کنیم. 

روایت اتیوپی

یک چوپان اهل اتیوپی به نام (kaldi) تصمیم به بردن بز های خودش به چراگاه در مکان های بلند تر و تپه ها میگیرد. بعد مدتی مشاهده میکند که بزها شب ها نمیخوابند و خرناسه میکشند و فعالیتشان زیاد میشود. وقتی فردای آن روز توجه میکند میبیند که بز ها دانه های قهوه را میخورند خلاصه که آنهارا پیش کشیش محله برده و داستان را تعرف میکند. کشیش با دم آوری آن در آب قهوه را کشف میکند و به خواصیت افزایش انرژی آن پی میبرد.

کالدی کاشف قهوه

روایت یمن

عارف و صوفی یمنی بعلت دزدی و قتل از شهر اخراج میشود. بعد از مدت طولانی گرسنگی مشاهده کرده که پرندگان با خوردن دانه های قهوه سریع تر پرواز میکنند وی بعد از خوردن دانه های قهوه به خواص آن پی برده و با کشف این موضوع به شهر برگشته و بخشیده میشود.

حال بعد از داستان های کشف به سراغ کشور صادرکننده آن به مابق دنیا میرویم. این مبحث از اهمیت بسیار برخوردار بوده چرا که کشورصادر کننده به نوعی مالکیت معنوی این میوه تلخ را میداند و آنرا جزو فرهنگ خود به حساب می آورد.

در پیروی این موضوع اخیرا nca (national coffee association) تایید کرده است که قهوه در اتیوپی کشف شده. توسط تجار عرب در قرن 15 به عربستان آمده و بعد به ایران و ترکیه و بعدها از طریق تجار روم به اروپا صادر شده دراین مقاله از عبارت قهوه خانه که خب واژه ای پارسی میباشد استفاده شده. جالب توجه است که باوجود مبدا بودن عربستان اما آنها نیز از این واژه که نشئت گرفته از پارسی میباشند استفاده میکنند در عین حال قهوه خانه ها در قرن 17 در ایران پایه گذاری شده و به سرعت در سرتاسر دنیا همه شمول شده اند.

واژه شناسی قهوه

در زبان عربی قهوه (qahwah) به معنای شراب قهوه ای و در قرن 15 نوشیدن آن در مکه حرام بوده است در ترکی قهوه (kahve) و در آلمانی koffie و انگلیسی (coffee) میباشد.

قهوه در بسیاری کشور ها و ادیان در گذشته ازجمله اسلام و مسیحیت حرام بوده و بسیاری از کشور های اروپایی (از جمله سوئد و ایتالیا) خرید و فروش آنرا جرم انگاری کرده بودند و آنرا نوشیدنی شیطان میدانستند اما پاپ کلمنت دوم که رهبر کاتولیک های جهان در آن زمان بود بعد از نوشیدن قهوه و پسندیدن شخصی آنرا آزاد و حلال اعلام میکند.

قهوه حرام است .....

قهوه در بسیاری کشور ها و ادیان در گذشته ازجمله اسلام و مسیحیت حرام بوده و بسیاری از کشور های اروپایی (از جمله سوئد و ایتالیا) خرید و فروش آنرا جرم انگاری کرده بودند و آنرا نوشیدنی شیطان میدانستند اما پاپ کلمنت دوم که رهبر کاتولیک های جهان در آن زمان بود بعد از نوشیدن قهوه و پسندیدن شخصی آنرا آزاد و حلال اعلام میکند.

پاپ کلمنت 2 و قهوه

روش های درست کردن قهوه در ایتالیا

در ایتالیا درست کردن و دم آوری قهوه انواع بی شمار دارد. اکثر روش های درست کردن قهوه امروز ما ناشی از سبک های ایتالیایی میباشد از جمله :

اسپرسو (espresso),  ریسترتو (ristretto),  اسپرسو دبل, ماکیاتو (the macchiato),  ماروچینو (marocchino),  کاپوچینو (cappuccino),  کافه لاته (caffelatte),  آفوگاتو (affogato),  کافه کن پانا (caffè con panna) و بسیاری از انواع دیگر. همچنین قهوه در ترکیه شیوه درست کردن مخصوص خود را دارد که به آن قهوه ترک میگویند  و همینطور فرانسه هم شیوه های مخصوص خود رادارد که به آنها قهوه فرانسوی میگویند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *